Over mij

Stijl: Mijn illustraties zou je het best kunnen omschrijven als helder, kleurrijk en functioneel. Hierbinnen werk ik in verschillende stijlen: stripachtig, vectorgericht en realistisch. De gekozen stijl is vooral afhankelijk van de doelgroep die het moet aanspreken.

Specialisatie: Door de jaren heen heb ik me kunnen specialiseren in illustratie gericht aan kinderen, senioren, het speciaal onderwijs, en mensen die problemen hebben met de interpretatie van tekst in het algemeen. Hierdoor is de nadruk komen te liggen op de communicatieve kwaliteiten, de illustratie moet helder, leesbaar en vooral herkenbaar zijn. Het is voor mij altijd weer een uitdaging gecompliceerde materie te vertalen naar een eenvoudige, aansprekende tekening. Deze kan een bruikbare decoratieve aanvulling zijn bij tekst maar het is ook belangrijk dat de illustratie helder en informatief blijft zónder aanwezigheid van tekst. Mijn kracht is denk ik dat ik me goed kan verplaatsen in de wereld van de doelgroep. Uit ervaring weet ik dat een goede communicatie met de opdrachtgever ten goede komt voor een goed eindresultaat.

Publicaties: Mijn illustraties worden alom veel gebruikt in educatief materiaal: in tekstboeken, bordspelen, educatieve websites en lesmateriaal in het algemeen voor het speciaal onderwijs, de ouderenzorg, kinderen en jongvolwassenenen. Ook is mijn werk goed bruikbaar voor andere doeleinden: kinderboeken, uitnodigingen, cartoons, briefkaarten etc…

In de Portfolio een representatieve greep uit mijn werk.

Marc 😉