Over mij en mijn werk

Als ervaren illustrator heb ik me gespecialiseerd in illustratie voor educatieve doeleinden gebruikt in het speciaal onderwijs. Ook wordt mijn werk gebruikt voor uitnodigingen, strips, storyboards en voor tekstondersteuning in het algemeen. Naast mijn tekenwerk ontwerp ik voor educatieve projecten logo’s, spelborden, huisstijlen en drukwerk.

Mijn illustraties worden gebruikt in lesmateriaal, bordspelen, animaties in e-learningsites en in educatief materiaal in het algemeen voor het aangepast onderwijs, in instellingen, in de ouderenzorg en in lesmateriaal voor kinderen en jongvolwassenenen met leesproblemen.

De stijl van de illustratie is afhankelijk voor wie of wat het bedoeld is, deze kan stripachtig, pictogramachtig of vectorgericht zijn, of wanneer gewenst in een wat meer realistischere benadering. Mijn voorliefde gaat uit naar levendige kleuren in een heldere lijnvoering met een oog voor detail. De stijl is vooral afhankelijk van de wens van de opdrachtgever, past het qua stijl bij het project en wie moet het aanspreken.

Mijn kracht ligt in gecompliceerde materie vertalen naar een eenvoudige, aansprekende tekening. Ik hecht daarom waarde aan de duidelijkheid en de functionaliteit. Overigens mag een tekening best wel wat humor hebben, belangerijk is dat de illustratie moet aansluiten bij de belevingswereld van de doelgroep zodat zelfs oersaaie en moeilijke materie de kijker kan stimuleren tot aandacht en gesprek.

Werkwijze: je alleen verplaatsen in de huid van de doelgroep is niet genoeg. Om tot een zo treffend mogelijk eindresultaat te komen stel ik een goede communicatie tussen illustrator en opdrachtgever centraal. Dit kan via mail, telefoon, Skype of ‘face to face’. 1. Goede briefing met een uitgebreide omschrijving – 2. eerste schetsen aan de hand van de briefing – 3. beoordeling opdrachtgeve – 4.eventueel aangepaste schets – 5. beoordeling opdrachtgever – 6. uitwerken schets naar illustratie – 7. ruimte voor kleine correcties

Voor voorbeelden van stijlen raadpleeg mijn portfolio en voor vragen over prijzen of andere zaken neem gerust contact op.