Over mij

Als illustrator heb ik me gespecialiseerd in illustratie voor de educatieve sector maar zij is ook goed bruikbaar voor verscheidene doeleinden zoals voor uitnodigingen, strips, storyboards en voortekstondersteuning in het algemeen.

Mijn kracht ligt in gecompliceerde materie vertalen naar een eenvoudige, aansprekende tekening. Ik hecht daarom waarde aan de duidelijkheid en de functionaliteit,vertaald in heldere lijn en levendige kleuren. Overigens mag een tekening best wel wat humor hebben. Belangerijk is dat de illustratie moet aansluiten bij de belevingswereld van de doelgroep zodat zelfs oersaaie en moeilijke materie de kijker kan stimuleren tot aandacht en gesprek.

Mijn illustraties worden gebruikt in lesmateriaal, bordspelen, e-learningsites en in educatief materiaal in het algemeen voor het aangepast onderwijs, instellingen, de ouderenzorg en voor kinderen en voor jongvolwassenenen met leesproblemen.

Ik werk in verschillende stijlen: stripachtig, vectorgericht of een meer realistischere benadering. De stijl is vooral afhankelijk van de wens van de opdrachtgever, past het qua stijl bij het project en wie moet het aanspreken.

Je alleen verplaatsen in de huid van de doelgroep is niet genoeg voor een illustratie op maat. Om tot een zo treffend mogelijk eindresultaat te komen is een goede communicatie tussen illustrator en opdrachtgever essentieel. Dit kan face to face, via telefoon, mail of via Skype.

Werkwijze: – Een exacte omschrijving van de opdracht wordt gewaardeerd – aan de hand hiervan wordt er een duidelijke schets gemaakt die de cliënt kan beoordelen – de schets wordt uitgewerkt tot illustratie – na aflevering is er nog ruimte voor kleine correcties

Voor voorbeelden van stijlen raadpleeg mijn portfolio en voor vragen over prijzen of iets anders neem gerust contact op.